Visse stoffibre er bedre til at skærme for strålerne end andre, især polyester og nylon. Man må være opmærksom på at effekten af solbeskyttelse kan mindskes ved slitage og når det strækkes ud. Derfor må soltøj hverken sidde for tæt eller for løst, eller være slidt. Efter en dag ved stranden eller poolen, skylles tøjes/vaskes ved lave grader og lægges til tørre i skyggen med vrangen ud. Derved holdes på både farve og UV-beskyttelsen.
Mængden af UV stråling, som trænger gennem tekstiler måles i Ultraviolet Protection Factor, UPF. En UPF faktor på 50 betyder at 1/50 - 2 % - af solens stråler går gennem stoffet til huden. UPF i tøj angives fra 15 (god beskyttelse) til 50+ (meget god beskyttelse). Faktoren stammer fra Australien og New Zealand, der som nogle af de første i verden indførte mærkning af tøjs evne til at beskytte mod UV stråling.
- Good UV Protection - UPF 15 - 24
- Very Good UV Protection - UPF 25 - 39
- Excellent UV Protection - UPF 40 - 50
- Very Good UV Protection - UPF 25 - 39
- Excellent UV Protection - UPF 40 - 50
Er du i solen, så brug UV badetøj og tilbehør med solfaktor, og smør solcreme på der hvor huden ikke er beskyttet af tøj. Derved kan barnet fortsætte badningen i strandkanten og lege meget længere uden risiko.
Soltøjet har samme beskyttende effekt uanset om det er vådt eller tørt. Soltøj har også den gode egenskab, at det tørrer rigtig hurtigt, hvilket er behageligt, når man er ved stranden, i haven, på ferie eller i friluftsbadet.