Hvad er en Rash-top/ Rashguard?

Oprettet den december 05, 2018 af Hanne Ronberg

En Rash-top, også kendt som en rash-guard, er en trøje lavet i spandex, nylon eller polyester. ”Rash-guard” betyder at trøjen beskytter brugeren imod udslæt og irriteret hud, som kan forårsages af sol eller anden form for friktion mod huden. Rash-trøjen bruges oftes til surfing under en våddragt, eller når vejret er for varmt til en våddragt. Til de sportsaktiviteter hvor udøverne er meget udsat for solens stråler, er Rash-trøjen en yndet beklædningsgenstand, da den også beskytter imod de farlige ultraviolette stråler.

Rashguard

Som noget nyt er svømme-trøjer begyndt at blive populære. Disse trøjer er generelt mere løse og deres primære formål er at være et alternativ til skygge og solcreme. De beskytter mod de ultraviolette stråler, der kan føre til hud-kræft. Meget UV badetøj har en indbygget solfaktor på UPF 50+, som blokerer for 98% af solens farlige UVA og UVB-stråler. Til sammenligning har en almindelig t-shirt kun en faktor 10.

For personer, der har hud-allergi eller er følsomme overfor kemikalier i solcreme, er en svømme-trøje eller Rash-guard en fantastisk  måde at beskytte dele af kroppen på. Den fine barnehud er ligeledes speciel følsom overfor solens stråler, og børn har sjældent ”tid” til at blive smurt grundigt ind i solcreme, når vand, sand og sol trækker. Derfor er det lettere for børnene, og deres forældre, at tage en UV t-shirt på.

UPF 50 + findes også i UV-badetøj som shorts, kjoler, badedragter, bikini, solhatte.

Placeret i


Næste

Tidligere

header p { font-size: 10px }